Με τον όρο Άγονη γραμμή (non profit line) χαρακτηρίζεται η δρομολογιακή εκείνη γραμμή πλοίου που δεν παρουσιάζει εμπορική ή επιβατική κίνηση με συνέπεια ούτε και επιχειρηματικό ενδιαφέρον εκ μέρους των πλοιοκτητών ή των εφοπλιστών.

Προκειμένου όμως στην Ελλάδα, να τύχουν της συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης οι περιοχές αυτών των δρομολογιακών γραμμών, που κυρίως είναι νησιωτικές, αναγκάζεται το κράτος να επιδοτήσει τις γραμμές αυτές και να δρομολογήσει πλοία κατόπιν μειοδοτικού διαγωνισμού. Κατά τον Κ.Δ.Ν.Δ. τις άγονες γραμμές τις καθορίζει το Υπουργικό Συμβούλιο και αυτές διακρίνονται σε "κύριες", "ταχυδρομικές" και "τουριστικές".

Oδοιπορικό στα παράλια της αλησμόνητης Μ. Ασίας

Κύριες άγονες γραμμές σήμερα υφίστανται στις Κυκλάδες και στη Δωδεκάνησο.

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Η "ψαριά" του Κρητικού που διεκδικεί τον τίτλο της φωτογραφίας του μήνα στην Αγγλία

   ΨΑΡΕΜΑ  &  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ   

χταπόδι

Τη φωτογραφία τράβηξε τον Ιούλιο η Rebecca Dorkins, που έκανε διακοπές στην Κρήτη. Και είναι μια από τις 15 φωτογραφίες που διεκδικούν τον τίτλο της κορυφαίας φωτογραφίας του μήνα, στο διαγωνισμό της μεγάλης βρετανικής εφημερίδας The Guardian.
Αργά το απόγευμα το ψαροκάικο έχει επιστρέψει στο λιμανάκι, κάπου στα Χανιά, και ο ψαράς έχει απλώσει το χταπόδι κάτω από τον καυτό κρητικό ήλιο για τη διαδικασία της ξήρανσής του.
Λίγο μετά γίνεται εκλεκτός μεζέ  με συνοδεία ρακί...... Αυτό είναι η Ελλάδα παιδιά.....

χταπόδι


_____________________
* από το candia-news.gr

Τελευταίες Ειδήσεις